Emocije su se slegle, a oba trenera su zadovoljna

Dudić i Jakirović nakon utakmice

Emocije su se slegle, a oba trenera su zadovoljna

M. Šljivak

Zrinjski i Velež remizirali su (1:1) u mostarskom derbiju.

Bila je ovo veoma zanimljiva fudbalska predstava. Vidjeli smo dosta toga, a na kraju pobjednika nije bilo.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović zadovoljan je krajnjim ishodom.

"Nismo baš dobro ušli u utakmicu. Trebalo nam je 20-ak minuta, promijenili smo sistem i dobro smo odgovorili. Promašili su zicer, a u poluvremenu smo sedogovorili da idemo ofanzivnije", rekao je Jakirović i dodao je:

"Dečki su uložili napor da se odbrane nakon crvenog kartona. Zadovoljan sam. Derbi s tenzijama, emocijama, ali na kraju smo se u fair playu razišli".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Feđa Dudić je također zadovoljan nakon meča. Ističe da je njegov tim bio bliži pobjedi.

"Moram biti jako zadovoljan. U najavi smo rekli da ćemo doći da pobijedimo. Išli smo tako. Zrinjski nije imao odgovor u prvih 20-25 minuta. Potom su prešli na isti sistem 3-5-2. Izlazili smo dobro na njihov presing. Morali smo povesti, mlad je Džanković, ja mu čestitam na dobroj utakmici. Poklonili smo gol, ali pokazali smo psihički da možemo. Imali su jednu kontru i to je to. S obzirom šta su radili ove sezone, moramo biti zadovoljni. Bili smo bolji, ali i ovo je pozitivan rezultat pred 19. maj. Pokazali smo da možemo igrati na najvećem nivou", istakao je Feđa Dudić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Zapali ba jednu Feride dudicu i povuci duboko
3 8
starmac
Bravo FEĐA.Taktički si odradio tekmu.Šteta za Armana da ono nije pogodio.A za BOGDANOVIĆA poruka.Dobar si golman ali kad nedušiš loptu jer te skupem koštalo 2 dodira.Lopta se čisti.UPAMTI TO.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi