Foto - EPA

Trijumf Plavaca

Jeziva noć za Kovačića na Elland Roadu, Chelsea približio Leeds Championshipu

Midhat Šljivak

Chelsea je u zaostalom susretu 33. kola engleskog Premiershipa savladao Leeds United na Elland Roadu s 3:0 i približio se plasmanu u Ligu prvaka.

Plavci su bez većih problema savladali Leeds koji se maksimalno trudi da ispadne iz Premier lige jer ono što rade igrači ovog tima u posljednje vrijeme je pravi užas.

Do vodstva Chelsea dolazi u četvrtoj minuti. Mason Mount pogađa za 1:0 na asistenciju Reecea Jamesa.

U 24. minuti meča Daniel James je isključen. Brutalno je startovao nad Mateom Kovačićem i morao je ranije pod tuš, a hrvatski fudbaler je potom napustio meč.

Rezultatom 1:0 se odlazi na odmor, a u nastavku je tim Thomasa Tuchela je završio posao s još dva gola.

Christian Pulišić u 55. minuti pogađa za 2:0 na asistenciju Mounta, a konačnih 3:0 postavlja Romelu Lukaku pogotkom u 83. minuti meča.

Chelsea je s ova tri boda korak bliži Ligi prvaka, a Leedsu s druge strane u posljednja dva kola slijedi teška borba za opstanak. On je trenutno poprilično daleko.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 33. kolo:

Leeds - Chelsea 0:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti