Rudiger je odabrao Real

Šok u Ligi prvaka, pa šok i na transfer tržištu: Salihamidžić je opet zakasnio!

Edmir Škorić

U BIdovom podcastu "Bayern Insider" govorio je nogometni urednik spomenutog njemačkog dnevnika Christian Falk, koji je godinama unazad dobro obaviješten o dešavanjima u Bayernu.

Falk je, između ostalog, govorio o propustima Bayernovih direktora kada su transferi u pitanju. Ponovo je naglasio neuspješne poteze sportskog direktora Hasana Salihamidžića.

Naime, Falk je gostujući u "Bayern Insideru" rekao da je Salihamidžić dan nakon remija s Villarrealom (1:1) i eliminacije u četvrtini finala Lige prvaka kontaktirao predstavnike Chelseajevog stopera Antonija Rudigera (29), ali je već bilo prekrasno, jer je Nijemac već bio dogovorio transfer u Real Madrid.

Oklijevanje je ponovo koštalo Bayern, tvrdi Falk, koji podsjeća i na slučaj Nica Schlotterbecka (22), koji je na kraju završio u Borussiji Dortmund, pošto je ovaj tim bio brži i konkretniji od Bayerna.

Salihamidžić i njegove kolege u sportskom menadžmentu kluba imali su nekoliko promašaja, a svaki naredni bit će pod još većom lupom, a nekadašnji reprezentativac BiH pod još većim pritiskom.

"Lewandowskom ugovor ističe na ljeto 2023. godine, baš kada i Salihamidžiću, ali čini mi se da
će Poljaka biti puno teže zamijeniti, a Hasanova zamjena uvijek je spremna", naveo je Falk, urednik sportskog dijela Bilda.

Salihamidžić je sve više na udaru kritika, a one će biti još veće ukoliko zaista Lewandowski ovog ljeta potpiše za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Barceloni Poljaka navodno čeka trogodišnji ugovor po kojem bi mogao zarađivati i do 35 miliona eura godišnje, što je i previše s obzirom na finansijsku situaciju kakva vlada na Camp Nouu.

Ove sezone Robert Lewandowski se ponovo može pohvaliti fantastičnom statistikom. U 45 do sada odigranih utakmica za Bayern postigao je 49 golova i dodao tome sedam asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.