Džeko osvojio osmi trofej u karijeri, ali drugoj bh. legendi će vjerovatno zauvijek gledati u leđa

Nedostižan za Dijamanta

Džeko osvojio osmi trofej u karijeri, ali drugoj bh. legendi će vjerovatno zauvijek gledati u leđa

A. Čaušević

Osvajanjem Kupa Italije Edin Džeko je stigao do svog osmog trofeja u karijeri, barem kada je u pitanju seniorski fudbal.

Džeki je to bio drugi trofej s Interom nakon što je ranije osvojio italijanski Superkup te je tako prekinuo višegodišnji post koji je trajao dok je bio član Rome.

Popularni Dijamant je ranije osvajao trofeje u Njemačkoj i Engleskoj. S Wolfsburgom je bio osvajač Bundeslige, dok je s Manchester Cityjem dva puta prvi prošao kroz cilj u Premiershipu.

Dok je igrao za Građane još je dobio medalje za osvajanje FA Cupa i Carabao kupa, a do kraja ove sezone može do još jednog trofeja ako Inter osvojio Scudetto.

Džeko je tako stigao Miralema Pjanića po broju trofeja u Ligama petice. Popularni Mire je s Juventusom osvojio sedam, te s Barcelonom jedan.

Popularni Mire ima jedan trofej više od svog kapitena u reprezentaciji jer je s Bešiktašom stigao do turskog Superkupa.

Oglasi

S obzirom na to da ulazi u jesen karijere za Džeku je po broju trofeja u Ligama petice vrlo izgledno nedostižan Hasan Salihamidžić. Legendarni bh. reprezentativac se može pohvaliti da je igrao za tri različita prvaka Evrope.

Tokom igračkih dana popularni Braco je između ostalih nastupao za HSV, Bayern i Juventus, a svakako najbolji dio karijere je proveo u bavarskom gigantu gdje je trenutno angažovan kao sportski direktor.

Salihamidžić je s Bayernom osvojio čak 16 trofeja. Jednu Ligu prvaka, šest Bundesliga, četiri DFB Pokala, četiri njemačka Liga kupa i Interkontinentalni kup.

Kada su u pitanju lige van tzv. Liga petica Elvir Rahimić je osvojio čak 17 trofeja sa CSKA iz Moskve. Sa dvocifrenim brojem trofeja se može pohvaliti i Ibrahim Šehić. Osvajao ih je sa Željezničarom i Qarabagom. 

Od akvitnih bh. fudbalera trofejima u Ligama petice se mogu pohvaliti Asmir Begović koji je osvojio FA Cup sa Portsmouthom i Premiership sa Chelseajam, te Sead Kolašinac koji je u dresu Arsenala osvojio FA Cup i dva Community Shielda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, kada su u ostale lige u pitanju ove sezone Eldar Ćivić, Adnan Kovačević, Stjepan Lončar i Muhamed Bešić su sa Ferencvarošem osvojili duplu krunu u Mađarskoj.

Ne treba zaboraviti i da je Vladan Kovačević s Rakowom slavio u Kupu Poljske te da je Edin Višća, bivši reprezentativac naše zemlje, u Turskoj osvojio titulu s Trabzonsporom.

Top Komentari

King_Kenny
...zeznuto je Hasanu bilo osvajati Bayernligu sa Bayernom...poznato je da se radi o ligi na zestokom konkurencijom koja je veoma neizvjesna...
1 6
masehz87
Strucnjaci.. Elvir Rahimic ima trofeja kao Pjanic i Dzeko skupa i obojica ce mu gledati u ledja zauvijek.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti