Salihamidžić nije uspio: "Kraj je, ovo je igra pokera"

Nijemci objavili

Salihamidžić nije uspio: "Kraj je, ovo je igra pokera"

E. Ganibegović

Robert Lewandowski donio je konačnu odluku, a ona glasi da neće produžiti ugovor s minhenskim Bayernom, objavio je njemački "Bild".

Lewandowski ugovor s prvakom Njemačke ima do ljeta 2023. godine, no neće ga produžiti. Riječima: "Ovo je igra pokera", njemački novinari opisali su ovu situaciju.

Sportski direktor Hasan Salihamidžić i njegovi saradnici nisu uspjeli u namjeri da zadrže poljskog napadača, a uvrijedila ga je navodno činjenica što su odugovlačili s prijedlogom novog ugovora i što su htjeli da dovedu Erlinga Haalanda koji je na kraju izabrao Manchester City.

No, sve to još uvijek ne znači da će Bavarci ovog ljeta dati pristanak da napadač ode. Prema medijskim natpisima, Bayernove vlasti na stolu imaju ponudu iz Katalonije od oko 35-40 miiliona eura, no možda će odlučiti i zadržati Lewandowskog i pustiti ga besplatno kada mu ugovor istekne.

Konačna odluka kluba tek treba biti donesena, ali prema listu "Sport1" Lewandowski tjera vlasti Bayerna da ga dopuste da ode ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Barceloni Poljaka navodno čeka trogodišnji ugovor po kojem bi mogao zarađivati i do 35 miliona eura godišnje, što je i previše s obzirom na finansijsku situaciju kakva vlada na Camp Nouu.

Ove sezone Robert Lewandowski se ponovo može pohvaliti fantastičnom statistikom. U 45 do sada odigranih utakmica za Bayern  postigao je 49 golova i dodao tome sedam asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bereta
Braco sad si se rastao od svoje zene,mozes li mi dati njen broj da je i ja malo ispolivam
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti