Foto - EPA

Njemački stručnjak jasan

Klopp o 'manjku' trofeja na Anfieldu: "Gdje da odem? Bayern sam odbio nekoliko puta"

Midhat Šljivak

Jurgen Klopp otkrio je danas kako je imao ponudu da vodi minhenski Bayern.

Klopp je govorio o trci sa Cityjem u prvenstvu i na konstataciju da je osvojio premalo trofeja na Anfieldu usprkos činjenici da ima čudesan tim je rekao:

"Gdje da odem da bi bilo drugačije? Hajde recite mi? Jedino da pitam Pepa je li mu dosadilo da pobjeđuje i da preuzmem City. Je li to ideja? To tako ne ide", rekao je Klopp.

Zatim je otkrio da je u nekoliko navrata mogao preuzeti Bayern, ali da je ponude iz Minhena odbio.

"Nekoliko puta sam mogao otići u Bayern i osvojiti mnogo više trofeja. Barem bih imao mnogo veću šansu. Nisam to uradio jer sam imao ugovor ovdje. Svijet nije prepun pobjednika, nego ljudi u pokušaju. Ja sam među tim koji pokušavaju da pobijede. Nekad uspijem i sretan sam zbog toga", rekao je Klopp.

Njemački stručnjak je istakao da mirno i dobro spava iako njegov tim ima šansu da osvoji čak četiri trofeja.

"Jučer sam fino drijemao u dva navrata. Iznenadio sam sam sebe. Inače ne mogu zaspati kada imam slobodan dan. Osjećam se jako dobro", poručio je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Redsis u u februrau osvojili Carabao kup pobjedom nad Chelseajem, istog rivala imaju sutra u finalu FA Kupa, a protiv Real Madrida odigrat će finale Lige prvaka.

Najdalje od trofeja su u Premiershipu gdje Manchester City ima tri boda više na dva kola prije kraja.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.