Njemačka plače za njima: "U Minhenu su jako glupi"

Bundesliga bi mogla biti mnogo manje atraktivna

Njemačka plače za njima: "U Minhenu su jako glupi"

E. Ganibegović

Bundesliga bi na ljeto mogla izgubiti dva najbolja igrača - Erlinga Haalanda i Roberta Lewandowskog. 

Haaland je već predstavljen kao novo pojačanje Manchester Cityja, a Lewandowski je čelnicima Bayerna saopštio odluku da ne želi produžiti ugovor koji ističe 2023. godine i pitanje je da li će ostati do isteka ili će uprava bavarskog kluba htjeti nešto da zaradi na njemu i ovog ljeta ga pusti u drugi klub.

Florian Harms, novinar njemačkog portala t-online.de, otvoreno piše: "Ovo je drama". Po njegovom mišljenju, Bundesliga će puno izgubiti ako je napuste dva najbolja napadača posljednjih godina.

"Je li to zato što je danas petak 13.? Imamo dramu skoro nekoliko dana. Dobro, drama je jaka riječ. Ali ponekad su vam potrebne jake riječi da opišete emocije miliona ljudi. Čak i u vrijeme rata, možete pogledati nešto drugo osim bojišta svjetske politike", čitamo u tekstu. 

Autor tvrdi da su Bundesligi potrebne zvijezde svjetske klase kako bi se natjecale s klubovima iz Engleske i Španije.

"Svjetske zvijezde potrebne su njemačkim momčadima da bi malo zasjale, a posljednjih godina dolaze iz inozemstva: Poljak Robert Lewandowski iz Bayerna i Norvežanin Erling Haaland iz Borussije oduševljavali su milione navijača iz sedmice u sedmicu. U osam godina Robert je zabio nevjerojatnih 333 gola u 363 utakmice. Samo Messi ili Ronaldo mogu postići ovaj rezultat. Erling Haaland, divan dečko iz Norveške, također uklanja protivničke defanzivce kao štapom: 61 gol u 65 utakmica Bundeslige. Kada dva magična napadača stignu na teren, svaka utakmica je zabavna - bilo na stadionu ili ispred televizora. Nije važno jeste li navijač Bayerna ili Borussije ili ne", napisao je novinar.

"Ali sada je magija gotova. Gospodin Haaland bi najradije nastavio s magijom u Manchesteru, a jučer je stigla vijest da gospodin Lewandowski ne namjerava produžiti ugovor u Minnhenu. Što je još gore, on očito želi odmah otići, navodno, u Barcelonu, gdje oni prilično dobro znaju raditi magiju", jada se autor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zatim citira Olivera Kahna koji je prije nekoliko sedmica najavio da bi u Minhenu bilo glupo prodati igrača koji zabija 30-40 golova u sezoni. Stoga Harms izvlači bolan zaključak: "Izgleda da su prilično glupi tamo u Minhenu."

"Kao što možete čuti, momčad Bayerna sada traži pojačanja za razne pozicije u svom timu. Imena kruže. Jedan je Hugo Ekitike, drugi Ryan Gravenberch. Nikad niste čuli za njih? Ne samo vi. - Vjerujte, u procesu smo izgradnje momčadi. koja može osvojiti Ligu prvaka, kaže Olli. Ali malo je vjerojatno da će moći platiti mađioničara kao što je Paul Pogba iz Manchester Uniteda. Kaže se da traži 18 miliona eura godišnje. Da, mađioničari su sada nevjerojatno skupi", stoji u tekstu. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...nije Bayernliga atraktivna ni sa njima,zanimljivije su lige Turske i Portugala za gledati...
4 7
volta
Zaplakat će svi onog trenutka kad svabe odluče da klubovi mogu biti privatizovani kad ulete milijarde eura u Bundesligu, kad Arapi i Ruski oligarski , a i super bogati Nijemci pokupju klubove, dok tad će strahovati samo od Bajerna i Borusije
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi