Nije daleko od istine

City predstavio Aguerovu statuu, Kroos obrukao Građane

Admin Čaušević

Sergio Aguero koji je već nekoliko mjeseci u penziji se smatra najboljim igračem u historiji Manchester Cityja. 

Aguero je dres Građana nosio deset godina. Na kraju je postigao 260 golova, od kojih su 184 bila u Premiershipu te je najbolji strani strijelac tog takmičenja.

Argentinac je zabio veliki broj sjajnih golova, ali ostat će zauvijek upamćen po čuvenom golu sa kraja sezone 2011/12 kada je duboko u nadoknadi zabio za titulu prvaka.

Upravo iz tog razloga u Cityju su na deset godina od famoznog gola otkrili Aguerovu statuu ispred stadiona Etihad.

Tako se nekada odlični napadač priključio listi bivših saigarča koji također imaju svoje statue ispred Etihada. U pitanju su Vincent Kompany i David Silva.

Ipak, Aguerova statua izazvala je određene polemike, prvenstveno jer njegov kip jako liči na Tonija Kroosa iz Real Madrida.

Sličnost je natjerala i njemačkog veznjaka da putem društvenih mreža na neki način obruka Građane.

Kada je objavljena fotografija Aguera kako stoji ispred statue, Kroos je citirao jednu od objava s pitanjem jesu li sigurni da je u pitanju Aguero.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada se pogleda detaljnije sličnost između Kroosa i Aguerove statue je zaista ogromna. Ukoliko Nijemac bude dolazio u Manchester velike su šanse da će iskoristiti priliku da se fotografiše ispred kipa posvećenog sjajnom Argentincu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.