"Uništio je sve što je imalo veze s fudbalom, Iker je okretao glavu od mene"
Foto - EPA

Gerard Pique o Joseu Mourinhu

"Uništio je sve što je imalo veze s fudbalom, Iker je okretao glavu od mene"

M. Šljivak

Jose Mourinho je tokom trenerske karijere vodio evropske velikane, a 2010. godine je sjeo na klupu Real Madrida.

Iako se na klupi Kraljeva nije proslavio, pamtit će se njegovi dueli s Pepom Guardiolom, koji su često bili na granici fizičkih sukoba.

Uspio je Posebni uništiti i odnose među fudbalerima dva kluba, a o tome je govorio Gerard Pique. Smatra i da je Pep Guardiola pobjegao iz Španije zbog Mourinha.

"Kada je prvi put došao na Camp Nou s Realom, izgubio je 5:0. U tim trenucima je to bila realnost", rekao je Pique i zatim je iznio tvrdnju da je Pep Guardiola iz Španije vjerovatno otišao zbog Mourinha.

"Na press konferencijama je stalno vršio pritisak. Vjerovatno je to za Guardiolu bilo previše jer nije bilo nikakve veze s fudbalom. Uništio je mnoge stvari koje su imale veze s fudbalom, pa čak i odnose između igrača".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Otkrio je Pique da je Mourinho imao psihološku nadmoć nad svojim igračima.. To je vidio na primjeru Ikera Casillasa.

"Mourinho igračima ulazi u glavu i kada vam kaže da vas neko mrzi, fudbaleri u to povjeruju. Htio sam da se pozdravim s Ikerom (Casillas) kada smo došli u reprezentaciju, a on me nije ni pogledao. Guardiola je otišao iz mnogo razloga, ali uvjeren sam da je jedan od njih bio Mourinho", govori Pique.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Ovaj Pique je više estradnjak nego fudbaler
3 1
Chico
Žoze Čmarinjo, ukratko.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi