Guardiola brutalan prema legendama Uniteda: "Ja sam vas uništio!"

Trener Cityja

Guardiola brutalan prema legendama Uniteda: "Ja sam vas uništio!"

Eldar Ganibegović

Manchester City ispao je u dramatičnoj utakmici od Real Madrida u polufinalu Lige prvaka kada su primili dva gola na samom kraju revanš utakmice, a onda ih je u produžecima dokrajčio Benzema.

To su iskoristili bivši igrači Manchester Uniteda Patrice Evra i Dimitar Berbatov da kritikuju trenera Građana, Pepa Guardiolu.

Posebno se Bugarin istakao s kritikama rekavši da se na utakmici protiv Reala vidjeli da je City mala ekipa, odnosno da igrači španskog stručnjaka nemaju karakter.

Guardiola je sada našao sjajn način da ih spusti na zemlju, podsjetivši ih da im je upravo on u dva navrata srušio snove o osvajanju Lige prvaka i to s Barcelonom 2009. i 2011. godine kada je pobjeđivao njihov Manchester United u finalu elitnog takmičenja.

"Pa, nisam vidio tu ličnost kod njih, kada smo ih uništili u dva finala Lige prvaka", rekao je Guardiola i dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovo su iste ličnosti i isti karakter tima, koji je izgubio u Madridu u poslednje dvije tri minute. Ne možete pričati da neko nema ličnost jer je primio dva gola u jednoj minuti, a prije toga propustio dvije šanse za gol. Mogu samo da kažem da mi kao tim imamo nevjerovatnu ličnost."

Sezona što se tiče Evrope za City je svakako propala jer ni ove sezone neće podići "klempu", u engleskim kupovima su također ispali, no vrlo su blizu da odbrane titulu prvaka Engleske jer imaju tri boda prednosti ispred Liverpoola i drže sve u svojim rukama. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Ajde suti Guardiola, imate sve pare svijeta, kad vam je vlasnik kluba Arap, plasticari ste postali kao i Newcastle, PSG... nemoj pricat ba, jos lik kupio Haalanda, a sam zna da ne zna koristit napadaca, njegov tim za osvajanje nema napadaca, al et. I nazalost uvijek ce te biti medu prvih 5 u Premier ligi, jer imate bruku novca, imate tim, imate sve zivo sto jedan klub treba imati... doce i Unitedova era kad bude rusio sve za sobom, imate srece ove sezone sto su vas sudije pogurale i na kraju uz svo to guranje niste znali pobjedit protiv Reala, u 2 minute 2 fola, a drzali cijelu tekmu u rukama, bruka i sramota, sjedi dole... bolje ispast posteno, a ne ko ti mamlaze jedan
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti