Premier liga

Liverpoolov san o tituli još živi, Mahreza bi trenutak iz 86. minute mogao proganjati

Edmir Škorić

Nogometaši West Hama uspjeli su zaustaviti Manchester City u 37. kolu engleske Premier lige (2:2).

Vodeći City je u Londonu mogao riješiti pitanje titule, ali tim Pepa Guardiole naišao je na neočekivane probleme. Iako su u svom stilu konstantno napadali, držali posjed lopte, stvorili mnoštvo šansi, osvojili su bod i to tako što su u drugom dijelu jurili dva gola zaostatka, ali tragičar je Riyad Mahrez.

Dva pogotka Jarroda Bowena u prvom dijelu bila su Čekićarima dovoljna samo za bod. Početkom drugog dijela na 2:1 smanjio je Jack Grealish, a u 69. minuti Vladimir Coufal trese vlastitu mrežu i praktično donosi bod možda i vrijedan titule Građanima. Ali, ako je ne osvoje, tragičar će biti Mahrez, kome je Fabianski u 86. minuti odbranio penal.

City ostaje lider sa 90 bodova, Liverpool ima tri manje, ali i utakmicu manje jer u utorak igra protiv Southamptona. U 38. kolu će po svemu sudeći pasti odluka o prvaku, kad City dočeka Aston Villu, a Liverpool Wolverhamton.

S obzirom na bolju gol-razliku, City je u prednosti u borbi za titulu i bit će mu neophodna samo pobjeda nad Villom u zadnjem kolu da ostane na prvom mjestu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leeds je kolo prije kraja došao u jako tešku situaciju, mada je mnogo lakše ekipi s Elland Roada nakon 1:1 protiv Brightona. Struijk je pogodio u 92. minuti, pa je Leeds s 35 bodova makar privremeno napustio opaznu zonu, ali i dalje će strepiti za opstanak. Burnley ima bod manje i utakmicu manje.

U utakmicama bez rezultatskog značaja Wolverhampton i Norwich odigrali su 1:1, Leicester je slavio u Watfordu s 5:1, dok je Aston Villa pobijedila Crystal Palace s 1:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.