Titulu neko mora i braniti: Milan dogovorio prvo pojačanje za ljeto

Pojačavaju napad

Titulu neko mora i braniti: Milan dogovorio prvo pojačanje za ljeto

E. Ganibegović

Milan je dva kola prije kraja Serije A u sjajnoj poziciji da osvoji titulu prvaka Italije. 

Do kraja su im ostale utakmice protiv Atalante i Sassuola, imaju dva boda prednosti nad Interom i četiri boda bit će Rossonerima dovoljna da se okite titulom prvaka Italije.

Na San Siru ne sjede skrštenih ruku, titula je skoro osvojena, ali ljudi u upravi kluba već razmišljaju i o njenoj odbrani ili ponovnom napadu na nju, ako se desi da im ove sezone izmakne.

Milan tako želi imati više rješenja u ofanzivi, s obzirom na to da kraju karijere idu Francuz Olivier Giroud (35 godina) i Šveđanin bh. korijena Zlatan Ibrahimović (40 godina).

Talijani su pred formalizacijom prvog važnog transfera ovog ljeta i to belgijskog napadača Divocka Origija iz Liverpoola. 

Talijanski novinar Fabrizio Romano najavljuje da su pregovori skoro gotovi, a Origi će kao slobodan igrač doći u Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Origi je član Liverpoola od 2015. godine kada je stigao iz Lillea, godinu dana je bio na posudbi u Wolfsburgu, a kao mladić još je igrao za Genk u rodnoj Belgiji.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...besplatno dobili odlicnog igraca,dobar posao Milana.
7 0
juvem
Ja pojacanja i govana...
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi