Nazire se malo čudo u Londonu, Liverpoolu se vraća nada

City gubi

Nazire se malo čudo u Londonu, Liverpoolu se vraća nada

E. Škorić

Manchester City pomalo neočekivano u Londonu gubi s 2:0 od West Hama u meču 37. kola engleskog Premiershipa.

City je u ovaj meč ušao s tri boda prednosti u odnosu na Liverpool, s tim da Građani imaju prednost u gol razlici nad Redsima u slučaju da završe na istom broju bodova.

Ipak, iako je izgledalo kao da bi Građani već ovo kolo mogli da osiguraju titulu, stvari se znatno komplikuju. Tim Pepa Guardiole od West Hama gubi s 2:0, a strijelac oba gola za domaće bio je sjajni Jarrod Bowen, prvo u 24., a zatim i u 45. minuti.

Liverpool pomno prati razvoj situacije iz Londona i ako City izgubi, a on za dva dana dobije Southampton, bodovno će se izjednačiti uoči kola odluke i onda je sve moguće.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City će u zadnjem kolu ugostiti Aston Villu na Etihadu, dok Redse čeka duel s Wolverhamptonom na Anfieldu.

S obzirom da se gleda gol-razlika, trenutno, računajući rezultat iz prvog dijela današnjeg meča, City ima +5 u odnosu na tim Jurgena Kloppa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...evo 2:1,sad samo cekam da neko legne u kaznenom prostoru da im penal svira,ili da nekog napucaju loptom u ruku posto to treniraju ocito...
2 6
King_Kenny
...nije nista gotovo do zadnjeg kola,to vam je EPL,nije Bayernliga da se sve zna 20 godina unaprijed...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi