Nakon pobjede u FA Cupu

Kloppu stiglo urgentno pojačanje pred finale Lige prvaka!

Admin Čaušević

Liverpool još uvijek imaš šansi da osvoji četiri trofeja u jednoj sezoni.

Redsi su osvojili dva nacionalna kupa, a do kraja sezone ih očekuju najteži zadaci, osvajanje Premiershipa i Lige prvaka.

Nakon paklenog rasporeda u posljednjim sedmicama Redsi rizikuju da odlučujuće tekme propuste neki od najboljih igrača.

Upravo iz tog razloga je Juergen Klopp odlučio da angažuje urgentno pojačanje pred posljednje i odlučujuće susrete.

Naime, stručnom štabu Redsa se priključio Christoper Rohrbeck, fizioterapeut koji je radio na Anfield Roadu do 2020. godine.

Rohrbeck je imao važnu ulogu u osvajanju Lige prvaka i Premiershipa, a sada se vraća u Liverpool da osvoji oba trofeja, iako neće sve zavisiti od njega.

Fabinho se povrijedio protiv Aston Ville, dok su finale FA Cupa protiv Chelseaja zbog povreda napustili Mohamed Salah i Virgiln van Dijk.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da bi osvojio Premership Liverpoolu je potrebno da pobijedi dva preostala meča te da Manchester City ne slavi u duelu protiv Aston Ville.

Od ranije je poznato da će 28. maja u Parizu Redsi za protivnika u finalu Lige prvaka imati Real Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti