Liverpoolov san o tituli još živi, Mahreza bi trenutak iz 86. minute mogao proganjati

Premier liga

Liverpoolov san o tituli još živi, Mahreza bi trenutak iz 86. minute mogao proganjati

E. Škorić

Nogometaši West Hama uspjeli su zaustaviti Manchester City u 37. kolu engleske Premier lige (2:2).

Vodeći City je u Londonu mogao riješiti pitanje titule, ali tim Pepa Guardiole naišao je na neočekivane probleme. Iako su u svom stilu konstantno napadali, držali posjed lopte, stvorili mnoštvo šansi, osvojili su bod i to tako što su u drugom dijelu jurili dva gola zaostatka, ali tragičar je Riyad Mahrez.

Dva pogotka Jarroda Bowena u prvom dijelu bila su Čekićarima dovoljna samo za bod. Početkom drugog dijela na 2:1 smanjio je Jack Grealish, a u 69. minuti Vladimir Coufal trese vlastitu mrežu i praktično donosi bod možda i vrijedan titule Građanima. Ali, ako je ne osvoje, tragičar će biti Mahrez, kome je Fabianski u 86. minuti odbranio penal.

City ostaje lider sa 90 bodova, Liverpool ima tri manje, ali i utakmicu manje jer u utorak igra protiv Southamptona. U 38. kolu će po svemu sudeći pasti odluka o prvaku, kad City dočeka Aston Villu, a Liverpool Wolverhamton.

S obzirom na bolju gol-razliku, City je u prednosti u borbi za titulu i bit će mu neophodna samo pobjeda nad Villom u zadnjem kolu da ostane na prvom mjestu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leeds je kolo prije kraja došao u jako tešku situaciju, mada je mnogo lakše ekipi s Elland Roada nakon 1:1 protiv Brightona. Struijk je pogodio u 92. minuti, pa je Leeds s 35 bodova makar privremeno napustio opaznu zonu, ali i dalje će strepiti za opstanak. Burnley ima bod manje i utakmicu manje.

U utakmicama bez rezultatskog značaja Wolverhampton i Norwich odigrali su 1:1, Leicester je slavio u Watfordu s 5:1, dok je Aston Villa pobijedila Crystal Palace s 1:0.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...nek se ne sikira Mahrez,svirat ce sudija 2 penala sljedece kolo...ako bude trebalo zabit ce sudija i gol,Arapi su podmazali,nema straha...
5 13
IvanKing
Ovaj Liverpool kao da je nabrao svu sreću svijeta ove sezone, nisam vidio tim koji ima toliko sreće još od Reala 2016, jučer lagano trebali ispasti da je Azpilicuetabio za 5 cm precizniji a danas City-u Mahrez promaši drugi penal od zadnjih 20... Trebali bi se zvati LuckyPool a ne Liverpool, ali i dalje City ima sve u svojim rukama
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi