Legende Premier lige nemaju nijednu dilemu: "On je s 23 godine najbolji bek na svijetu"

Oduševljeni defanzivcom Redsa

Legende Premier lige nemaju nijednu dilemu: "On je s 23 godine najbolji bek na svijetu"

E. Škorić

Bivše zvijezde engleske Premier lige, Cesc Fabregas i Alan Shearer, oduševljeni su partijom Trenta Alexander-Arnolda u finalu protiv Chelseaja.

Liverpool je u subotu osvojio FA kup nakon što je na londonskom Wembleyju nakon penala pobijedio Chelsea.

Redsi su tako nakon Liga kupa stigli do drugog trofeja u sezoni, a ostaje im još borba za prvaka Engleske, te za prvaka Evrope jer će 28. maja u Parizu igrati protiv Manchester Cityja u finalu Lige prvaka.

Jedan od onih koji su imali posebno dobru sezonu, a takvih je zaista puno u rosteru Liverpoola, svakao je desni bek Trent Alexander-Arnold, kojeg je posebno hvalio španski veznjak Cesc Fabregas.

"Kako on igra, ne poznajem niti jednog igrača koji igra kao Trent na svijetu", napisao je Fabregas, a Engleza je hvalio i legendarni napadač Alan Shearer.

"Bio je senzacionalan tokom cijelog meča, ali i cijele sezone. Radio je sjajan posao u oba pravca, zaustavljao napade Chelseaja i opasno im prijetio naprijed. Uostalom, hladnokrvno je realizovao penal u raspucavanju", rekao je Shearer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Impresivna sezona Alexandera-Arnolda nije iznenađenje. Otkako je debitovao 2016. oduševio je svojom nevjerojatnom kreativnošću. Bio je veliki dio nedavnog uspjeha koji je ekipa s Anfielda imala, osvojivši Ligu prvaka 2019. i Premier ligu 2020. godine.

Ovaj 23-godišnji desni bek je u sjajnoj formi tokom cijele sezone, a u 44 nastupa dao je dva gola uz 19 asistencija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...najbolji ofanzivni desni bek bez konkurencije,ali u odbrani ostavlja previse prostora i ne vraca se na vrijeme jer stalno ide naprijed...protiv Reala ce morati biti pametniji jer je na njegovoj strani super brz igrac i to ce biti jedina opasnost po Liverpool...
5 6
isko87
U finalu protiv Manchester Cityja.Otvori se zemljo.Citas li ti sta pises
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi