Ne želi u redove mrskog rivala

Dybala je na oproštaju tješio navijače: "Nikada neću otići tamo"

Edmir Škorić

Paulo Dybala završio je svoju avanturu u Juventusu, mada još nije poznat njegov novi klub.

Nakon sedam godina Dybala je odlučio da napusti Juventus. On će ovog ljeta kao slobodan igrač izabrati novi klub, a to bi mogla biti Roma. Prethodno su mediji u Italiji uvjeravali da se radi o Interu, no čini se da je Argentinac riješio da ne igra u ekipi koja se smatra najvećim rivalom Staroj dami.

"Nikad neću otići u Inter", navodno je rekao Dybala dok se opraštao od navijača Juventusa tokom remija protiv Lazija (2:2).

Navijačima i svima u Juventusu svakako će mnogo lakše pasti da njihova zvijezda na kraju ode u Romu, gdje će sam Dybala biti prva zvijezda, dok bi u Interu ipak bio u drugom planu.

Jose Mourinho je ranije poručio Dybali da ga želi u svojoj momčadi, pa je vlasnik Rome, porodica Friedkin, otpočela pregovore s Argentincem.

Roma je sada fokusirana na finale Konferencijske lige protiv Feyenoorda, a ima još odigrati meč s Torinom ovog vikenda za kraj Serije A. Roma je do sada osvojila samo jedan međunarodni trofej, a to je Kup velesajamskih gradova iz 1961. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dybala se pridružio Juventusu 2015. godine. Tada je torinski klub za njega platio Palermu 40 miliona eura. Nogometaš je trenutno procijenjen upravo na taj iznos.

U sezoni 2021/2022 Dybala je za Staru damu odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima i za to vrijeme postigao je 15 golova i upisao šest asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.