Šta se dešava s Juventusom? I De Ligt je dogovorio potpis

Nove vijesti s Apenina

Šta se dešava s Juventusom? I De Ligt je dogovorio potpis

A. Čaušević

Iako još uvijek nije završena tekuća sezona u Juventusu su ozbiljno zasukali rukave. 

U ponedjeljak su se utakmicom protiv Lazija oprostila dvojica dosadašnjih kapitena Giorgio Chiellini i Paulo Dybala koji napuštaju popularne Bianconere kao slobodni igrači.

Ipak, s Apenina danas stižu mnogo važnije vijesti i tiču se Matthijsa De Lgta, jednog od najboljih mladih štopera današnjice.

Prema izvještajima italijanskih medija čak je i dogovoren novi potpis sjajnog defanzivca koji će produžiti saradanju sa Juventusom.

Ta vijest stiže kao iznenađenje pošto su ga mnogi već vidjeli u dresu novog kluba, ovako će Nizozemac produžiti saradnju do 2026. godine.

U najtrofejnijem italijanskom klubu 22-godišnjeg De Ligta vide kao jednog od nositelja igre u budućnosti zajedno sa Federicom Chiesom i Dušanom Vlahovićem.

Osim De Ligta očekuje se da uskoro ugovor potpiše i Angel Di Maria, iskusni Argentinac koji će s obzirom na svoj kvalitet sigurno predstavljati pojačanje za Bianconere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Di Maria će doći besplatno iz PSG, a na identičan način bi se iz Manchester Uniteda trebao vratiti i Paul Pogba s kojim su i obavljeni prvi pregovori.

Sezona na izmaku u kojoj po prvi put nakon deset godina nije osvojen niti jedan trofej je pokazala da Juventusu trebaju ozbiljne promjene u svim dijelovima tima pa i ne čudi zašto se Stara dama priprema za ljetnu revoluciju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dilivio
Generalka treba od mentaliteta krenuti; prvo smjena menadzmenta koji ocigledno godinama puca u prazno i nema pojma sta radi. Kad bi bilo moguce Agnellija bih smjenio, za tim nedveda i ostale, onda tek idemo sa timom i to od glave opet Allegri fajront prvi, covjek forsira fudbal iz 70tih godina, ne iskoristava potencijale multimilijonski placenih igraca i ne razumije internacijonalni fudbal kao sto je uvijek dokazao u LP. Ohola stagnacija na svim nivoima. Mocvarentus.
0 1
Juventini
Sve dok trce za ove sto im isticu ugovori nema tu kvaliteta. Dojaz tome su ovi mrcinari rabioK....c remzy i jos neke propalice. Bice ooet gadno gledat kako se kukavicki brane i vracaju loptu golmanu sa protivnick.kornera Znaci jos jedna propala god.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi