Poznato je kojeg napadača će se riješiti Inter

Raskid saradanje

Poznato je kojeg napadača će se riješiti Inter

A. Čaušević

Napad Intera će tokom ljeta doživjeti određene promjene.

Napadački kvartert u sezoni na izmaku činili su Lautaro Martinez, Edin Džeko kao starteri te Alexis Sanchez i Joaquin Correa kao njihove rezerve.

Već je poznato i kojeg će se napadača riješiti Nerazzurri. Prema tvrdanjama Gazzette dello Sport to će biti Alexis Sanchez.

Milanski list tvrdi da su već uspostavljeni kontakti i da će čileanskom napadaču biti isplaćena određena odšteta nakon raskida saradnje.

U Interu žele rasteretiti budžet i osloboditi prostror za novog napadača, a mediji na Apeninima insistiraju da će to biti Paulo Dybala.

Računajući plate i poreze Sanchez Nerazzurre na godišnjem nivou košta 9.5 miliona eura pa i ne čudi zašto žele ga da se riješe.

U ovoj sezoni iskusni ofanzivac je uglavom priliku dobijao s klupe, a u svim takmičenjima je uspio zabiti devet golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ekipu je ostavio na cjedilu kada je to možda i bilo najpotrebnije. Bilo je to u revanš susretu osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola. Dobio je crveni karton pri rezultatu 1:0 za njegov tim. S isključenjem su praktično i ugašene šanse Intera da mogu izbaciti Redse.

Za Sancheza se u proteklom periodu raspitivao Rivert Plate, ali je on preskup za argentinskog velikana. Kao naredna destinacija nazire se Španija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi