Trener Palacea u problemu

Legendarnom Francuzu se ne piše dobro: I policija se uključila u nokaut navijača Evertona

Eldar Ganibegović

Crystal Palace je poražen od Evertona nakon preokreta rezultatom 3:2 i Karamele su na taj način izborile ostanak u Premiershipu.

Poslije meča uslijedila je opšta ludnica. Navijači Evertona utrčali su na teren da proslave ostanak u ligi, a onda je uslijedio incident. 

Jedan od navijača Evertona je provocirao Patricka Vieiru, legendarnog Francuza i trenera Crystal Palacea, a ovaj mu je odgovorio batinama.

Vieira se sada suočava s zabranom od tri utakmice zbog nasilnog ponašanja nakon što je FA pokrenuo vlastitu istragu.

FA je objavio saopštenje u kojem priznaje da su vrlo zabrinuti zbog porasta antisocijalnog ponašanja navijača.

Ono što nije dobro po Vieiru je i da se policija uključila u kompletan slučaj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Policajci iz Merseysidea kažu da je slučaj u toku, ali da nije zaprimljena nikakva formalna prijava nakon što je menadžer Eaglesa bio uključen u incident nakon sinoćnjeg poraza svoje ekipe.

"Nemam šta reći oko toga", bio je Vieirin kratki komentar o nemilom incidentu, a vidjet ćemo kakav će komentar imati kada sazna kaznu za incident. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.