Evertonovo čudo vrijedno opstanka

Goodison večeras slavi

Evertonovo čudo vrijedno opstanka

H. Zilić

Fudbaleri Evertona izborili su opstanak u engleskom Premiershipu kolo prije kraja.

U zaostaloj utakmici 33. kola večeras su nakon čudesnog preokreta savladali Crystal Palace sa 3:2.

Gosti su vodili sa 0:2 na poluvremenu golovima Matete u 21. i Ayewa u 36. minuti, a u nastavku kao da je drugi tim Evertona izašao na teren.

Karamele su postigle tri gola, a mrežu gostiju pogađali su Keane u 54., Richairlson u 75. i Clavert-Lewin u 85. minuti utakmice za konačnih 3:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U preostala dva duela odigrana večeras Aston Villa u Burnley su remizirali 1:1, a istim rezultatom okončan je duel Chelsea i Leicestera.

Prije posaljednjeg kola veliku bitku za opstanak vodit će Burnley i Leeds koji imaju po 35 osvojenih bodova, dok je Everton sada na 39 i miran je prije posljednjih 90 minuta u sezoni.

Top Komentari

King_Kenny
...izvukose se sugavci uz mnogo srece,evo ih slave kao da su osvojili Ligu Sampiona hahahahaha...bas sam se nadao da ce ispasti iz lige,steta...
5 4
huizju
Bravo Everton!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi