Foto - EPA

Potpisuje trogodišnji ugovor

Završen transfer Paula Pogbe!

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Paul Pogba (29) karijeru će nastaviti u redovima italijanskog velikana Juventusa.

Pogba je nakon šest godina napustio Manchester United kao slobodan igrač. Povezivao se s mnogim ekipama, ali je na kraju odlučio da se vrati u klub koji ga je digao u zvijezde.

Gazzetta dello Sport ekskluzivno je objavila da je 29-godišnji fudbaler završio transfer u redove Stare dame i da će sve biti zvanično potvrđeno čim se završe sitni detalji u dogovoru.

Pogba će s Bianconerima potpisati trogodišnji ugovor. Na godišnjem nivou Francuz će zarađivati osam miliona eura plus bonuse i sada se samo čeka službena potvrda potpisa.

Paul Pogba je od 2012. do 2016. godine igrao za Juventus. U torinskom velikanu je postao istinska zvijezda, igrao je čudesan fudbal i u 178 utakmica postigao je 34 gola.

Sa Starom damom je u tom periodu osvojio osam trofeja, a zatim je u transferu vrijednom 105 miliona eura otišao u Manchester United.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, na Old Traffordu se nije proslavio. Nije išlo ni njega, a ni Crvene đavole za koje je odigrao 226 utakmica uz 39 postignutih golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.