Utakmice 38. kola Serije A

Fiorentina pobijedila Juventus i plasirala se u Evropu, u Bergamu će tužni na spavanje

Eldar Ganibegović

U terminu od 20:45 odigrane su tri utakmice 38. kola Serije A.

Stulac je pogodio u 79. minuti na Gewiss stadionu u Bergamu i donio pobjedu Empoliju nad Atalantom, te je ovaj tim ostao bez Evrope.

Ostao je bez Evrope jer je Fiorentina na Artemio Franchiju dočekala i pobijedila Juventus, a junak Viole bio je Duncan koji je pobjedonosni gol postigao u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Novi gol za pobjedu od 2:0 postigao je Gonzalez s 11 metara u drugoj minuti sudijske nadoknade. 

Sezonu će Fiorentina završiti na sedmom mjestu sa 62 boda i igrat će u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, dok je Atalanta završila osma i oni će sva tri evropska klupska takmičenja iduće sezone gledati preko TV-a.

Fudbalski klasik gledali smo u Rimu gdje je Lazio ugostio Veronu i remijem od 3:3 izborio peto mjesto na kraju sezone.

Simeone i Lasagna su pogađali za Veronu u 6. i 14. minuti, a Cabral i Anderson potrudili su se da Lazio stigne do izjednačenja prije pauze.

Pedro je u 62. minuti pogodio za preokret Lazija, da bi Hongla u 76. minuti zabio za bod Verone.

Istinski spektakl čeka nas sutra kada će se utakmicama Milana protiv Sassuola i Intera protiv Sampdorije odlučiti pitanje prvaka Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 38. kolo:

Atalanta - Empoli 0:1
Fiorentina - Juventus 1:0
Lazio - Verona 3:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.