Napušta Juventus, ali i Evropu: Chiellini već ima novi klub

Ide u MLS

Napušta Juventus, ali i Evropu: Chiellini već ima novi klub

E. Čaušević

Iskusni italijanski defanzivac Giorgio Chiellini na kraju ove sezone će napustiti Juventus.

Chiellini je u Juventus stigao još 2005. godine iz Fiorentine i već 17 godina je član ovog kluba. Ipak, Chiellini je saopštio da će ovog ljeta da napusti Staru damu iako ima ugovor na još godinu dana.

Ovaj 37-godišnjak je prošlog ljeta produžio ugovor do ljeta 2023. godine, ali je u razgovoru s čelnicima Juventusa odlučio da je najbolje da već na kraju ove sezone napusti klub iz Torina.

Chiellini je svjestan da je na zalasku karijere i da više ne igrau formi kao nekada, te je odlučan da svoje mjesto prepusti nekom mlađem igraču.

Iako se špekulisalo da bi mogao da završi karijeru sada je jasno da se to neće desiti. Chiellini će odigrati još najmanje jednu sezonu, a mediji na Apeninima navode da će od ljeta igrati u Sjedinjenim Američkim Državama.

Chiellini je već sve dogovorio sa Los Angelesom i karijeru će nastaviti u dresu ovog američkog kluba. Navodno, ugovor će biti potpisan već naredne sedmice kada će biti i ozvaničen njegov odlazak u LAFC.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj defanzivac je za Juventus odigrao čak 560 utakmica i čak 17 godina bio je član ekipe koja je dominirala Apeninima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti