Odlučan da se vrati u staru formu

Ismijavali ga zbog zapuštenog stomaka, a Hazard je sada sve šokirao svojom transformacijom

Endin Čaušević

Eden Hazard stigao je prije tri godine u Real Madrid iz Chelseaja kao veliko pojačanje, ali nakon toga njegova karijera doživjela je ogroman pad.

Hazard se u prethodne tri godine nije naigrao u kraljevskom klubu i propustio je većinu utakmica jer je imao nevjerovatnih problema s povredama nakon što je potpisao za ovaj klub.

Belgijanac se ni ove sezone nije previše naigrao jer je upisao svega 23 nastupa u svim takmičenjima i dao je samo jedan pogodak. Jasno je da je njegov transfer bio veliki promašaj, ali Hazard još uvijek ne odustaje.

Ovaj 31-godišnji ofanzivac odlučan je da se dokaže u Real Madridu jer još uvijek ima ugovor na dvije godine i nema namjeru da napušta Santiago Bernabeu ovog ljeta.

Prethodnih sedmica Hazard vrijedno radi na svojoj formi nakon što se konačno oporavio od povrede.

Mnogi su i zaboravili na Hazarda jer u bitnim mečevima Reala skoro da nije ni igrao. No, pred finale Lige prvaka upravo se on našao u centru pažnje jer su navijači Reala oduševljeni koliko se posvetio povratku na teren.

Vidljivo je da je Hazard konačno riješio i problem s viškom kilograma i ponovo izgleda kao iz najboljih dana dok je briljirao u Chelseaju. Španski mediji pišu da je Hazard konačno 100% spreman i da je riješio veliki porblem s povredom članka desne noge.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fotografija s treninga Real Madrida oduševila je navijače ovog kluba jer Hazard izgleda kao da je konačno fizički u odličnoj formi, te je jasno da je odlučan da se dokaže u Real Madridu, a mnogi se nadaju da će ga povrede konačno zaobići.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.