Kylian Mbappe objasnio zašto je odlučio da ostane u PSG-u, spomenuo je i Florentina Pereza

"Odluka je bila teška"

Kylian Mbappe objasnio zašto je odlučio da ostane u PSG-u, spomenuo je i Florentina Pereza

E. Škorić

Kylian Mbappe je produžio novi ugovor s PSG-om iako su ga u Madridu uveliko čekali.

Mbappe je obećao Realu da će doći ovog ljeta kao slobodan igrač, na kraju je prelomio i ipak odlučio da ostane u Parizu. Na konferenciji za medije govorio je o tome, zajedno s predsjednikom PSG-a Nasserom Al-Khelaifijem.

“Danas je velik dan za povijest PSG-a i sve naše navijače u Francuskoj i svijetu. Kylian ostaje s nama još tri sezone. To je snažan signal, zadržali smo najboljeg igrača na svijetu. Kylian ostaje jer mu PSG nudi najbolju poziciju za postati najbolji igrač svijeta", rekao je Al-Khelaifi, no sve je više ipak zanimalo šta to Mbappe ima za reći.

“Odluka je bila teška, ali ovdje sam želio igrati nogomet. Pritisak? Imam ga od malih nogu. Navikao sam. Ostajem igrač, nikada neću prekoračiti tu funkciju", rekao je, aludirajući na glasine da mu je PSG dao velike ovlasti u klubu samo da ostane.

Priznaje da je ranije želio da napusti Pariz.

“Istina, htio sam otići, ali sad je drukčije. Francuska je zemlja u kojoj želim živjeti, to je moja zemlja. Klub također želi promijeniti puno stvari u sportskom smislu. Moja priča ovdje nije završena".

Oglasi

Dodao je da je prošle sedmice donio konačnu odluku i da je htio da to bude iznenađenje, ali je htio i nazvati predsjednika Reala Florentina Pereza da mu izrazi poštovanje.

Da li su Messi i Neymar imali utjecaja na konačnu odluku? "Ona je samo moja, niko me nije trebao uvjeravati da ostanem, meni je čast da igram za ovaj klub".

Ponovo je Al-Khealifi uzeo riječ i rekao da Mbappe nije imao posebne zahtjeve kako se u medijima pisalo.-

"Nećemo otkrivati financijske detalje jer novac Kylianu nije najvažnija stvar. Sportski projekt je važniji. Zašto smo toliko uložili u njega? Zato što je najbolji na svijetu!", poručio je prvi čovjek PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe je ove sezone postigao 39 golova i upisao 26 asistencija za PSG u svim natjecanjima, a s klubom je osvojio Ligu 1, iako je Liga prvaka i dalje najveći san.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Cuj sportski cilj sportske promjene u velikom PSG kakve komedije..i ko u ovo uopste vjeruje....maninse suplje reci reci da je znog vrece vise novca i zbog bonusa za potpis. Kmecio da ode navuko najveci nogometni klub koji ima ciljave iz godine u godinu
8 1
denimen9
Benzema je najbolji na svijetu. Tu su malo pogriješili.
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi