U Liverpoolu su i dalje zabrinuti

Više nema nikakve dileme: Salah javno rekao gdje će igrati naredne sezone

Endin Čaušević

Mohamed Salah s Liverpoolom još uvijek nije postigao dogovor oko novog ugovora.

Već nekoliko mjeseci špekuliše se o tome da li će Salah produžiti svoj ugovor s Redsima i ostati na Anfieldu, a Egipćanin je već u nekolio navrata odbio ponude čelnika Liverpoola.

Kako su objavili mediji u Engleskoj najveći problem je plata koju Salah traži i navodno želi da godišnje zarađuje oko 40 miliona funti, a Liverpool ne želi na to da pristane.

Čak su se pojavile špekulacije da bi Salah na ljeto mogao da napusti Redse i da bi ga Liverpool mogao prodati ukoliko ne produži ugovor kako bi izbjegli mogućnost da ode naredne godine bez obeštećenja.

Međutum, Salah je danas obradovao navijače Liverpoola jer je izjavio da će ostati u ovom klubu sigurno i naredne sezone, te da trenutno uopšte ne razmišlja o novom ugovoru i fokusiran je samo na finale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ostajem u Liverpoolu i naredne sezone i to je sigurno i sasvim jasno. Uopšte ne mislim trenutno o novom ugovoru. Ne želim da budem sebičan jer sada nije pravo vrijeme da se priča o novom ugovoru", rekao je Salah.

Ipak, u Liverpoolu su i dalje zabrinuti jer im Salah nije dao nikakav konkretan odgovor, te se s pravom pribojavaju da bi on na kraju naredne sezone mogao otići kao slobodan igrač ukoliko ne produži svoj ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.