Dogovara se razmjena igrača

Novi klub je na vidiku: Sljedeće sedmice u Rimu sastanak za Pjanićev transfer

Admin Čaušević

U Barceloni su sigurni da imaju ključ da realizuju još jedan zvučni transfer, a taj ključ se zove Miralem Pjanić. 

Pjanić ne krije da želi ostati u Barceloni. Ugovor s Kataloncima mu traje još dvije godine i smatra da zaslužuje novu šansu na Nou Campu.

Ipak, nešto se pitaju i u Barceloni. Ako je vjerovati katalonskim medijima za bh. reprezentativca i nema mjesta u ekipi Xavija Hernandeza.

List Sport u nedjelju donosi vijest da bi Blaugrana mogla iskoristiti Pjanića da dobije novo veliko pojačanje i to u odbrani.

Velika želja Barcelone je dovođenje u odbranu Kalidoua Koulibalyija, a predsjendik Napolija, Aurelio De Laurentiis za stamenog štopera želi najmanje 35 miliona eura.

Možda i realna cijena za Senegalca, a opet previsoka za Barcelonu koja će pokušati smanjiti troškove tako što će u transfer uključiti i Pjanića.

Koulibaly i Pjanić imaju istog menadžera. U pitanju je Fali Ramadani. Upravo to bi trebalo ubrzati i dati pozitivan ishod ovog zamjeni igrača.

Sljedeće sedmice u Rimu će biti održan sastanak između De Laurentiisa i Ramadanija, a glavna tema će biti razgovor oko razmjene bh. i senegalskog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na klupi Napolija sjedi Luciano Spalletti koji je Pjanića u jednoj polusezoni trenirao u Romi i itekako je upoznat sa igračkim sposobnostima 32-godišnjeg veznjaka.

S druge strane i Pjanić vrlo dobro poznaje Seriju A gdje je proveo većinu svoje karijere. Pet godina je nosio dres Rome, a četiri Juventusa. Pozitivna stvar je što bi s Partenopeima igrao Ligu prvaka u novoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.