Nizozemci objavili ime prvog Ten Hagovog pojačanja u Manchesteru

Nije tajna ko je prvi na listi želja

Nizozemci objavili ime prvog Ten Hagovog pojačanja u Manchesteru

Edmir Škorić

Manchester United će pod vodstvom novog trenera Erika ten Haga praviti velike promjene tokom ljeta.

Veliki broj igrača je na izlaznim vratima i mnogi od njih se već uveliko opraštaju od kluba, dok se ipak navijači navijaše pitaju ko će doći. Nizozemac ima svoju listu želja, a mediji u Nizozemskoj uvjeravaju da će prvo njegovo dovođenje biti Frenkie de Jong.

Manchester United se prvenstveno želi pojačati u veznom redu, a Barcin veznjak smatra se idealnim rješenjem za Ten Haga. Dvojac je sa dosta uspjeha već sarađivao u Ajaxu, pa bi se ta veza mogla obnoviti i na Teatru snova.

De Jong je u središtu pozornosti više evropskih velikana, ali je interes iz Manchestera u ovom momentu najveći. Barcelona bi htjela oko 90 miliona eura za nizozemskog veznjaka. Ipak, s obzirom na nešto slabiju financijsku situaciju, vjeruje se da je Barcelona spremna da pregovara i za manje iznose.

Manchester United je prošlu sezonu završio na šestom mjestu Premier lige i stoga sljedeće sezone neće igrati u Ligi prvaka, već u Evropskoj ligi. Barcelona se priprema za Ligu prvaka, jer je Xavijeva ekipa završila na drugom mjestu.

De Jong bi radije da igra Ligu prvaka, no svjestan je ekonomske moći Manchestera, izazova koji donosi igranje u Premier ligi, ali i činjenice da je tu sada Ten Hag kojeg smatra nogometnim ocem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Xavi je više puta rekao da želi da De Jong ostane, ali i sam je priznao da je sve otvoreno s obzirom na situaciju kluba.

"Ne znam još ništa, računam na njega, ali moramo prvo da vidimo situaciju. Ako pitate koju situaciju, naravno da tu mislim na onu ekonomsku. Nije to nikakva tajna, mi moramo biti aktivni na tržištu", rekao je Xavi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti