Zna se koga će pokušati dovesti

Ako Mane ode u Bayern u Liverpoolu već imaju rezervni plan i on je zaista fantastičan

Endin Čaušević

Prethodnih dana uveliko se piše o tome da će Sadio Mane napustiti Liverpool ovog ljeta.

Jučer su se pojavile informacije u engleskim medijima da je Mane nakon finala Lige prvaka poručio svojim saigračima da napušta Liverpool na kraju ove sezone, te da ima namjeru da se okuša u nekom drugom klubu.

Mane je već nekoliko sezona uz Mohameda Salaha daleko najbolji igrač Liverpoola i s ovim klubom osvojio je sve što je mogao. Ipak, svjestan je da mu je potreban novi izazov i odlučan je da ga pronađe već ovog ljeta.

Špekuliše se da će Mane gotovo sigurno potpisati za Bayern ako napusti Redse, a transfer bi mogao iznositi oko 50 miliona eura.

Na Anfieldu pokušavaju da nagovore Manea da ostane i iduću sezonu iako bi za godinu dana otišao besplatno jer mu ističe ugovor. No, svjesni su i da moraju imati rezervnu opciju, a kako piše Mirror čelnici Liverpoola već imaju jasan plan.

Mirror je objavio jutros da u Liverpoolu žele dovesti Son Heung-mina koji iza sebe ima odličnu sezonu u Tottenhamu. Son je sa Salahom bio najbolji strijelac Premiershipa, te već nekoliko sezona igra u sjajnoj formi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na Anfieldu vjeruu da bi Son bio odlična zamjena za Manea, ali bi za njega morali platiti oko 60 miliona eura jer s Tottenhamom ima ugovor na još tri godine.

Ovaj 29-godišnjak u Tottenham je stigao još prije sedam godina iz Leverkusena i sigurno da bi poziv Liverpoola teško odbio. Ove sezone je na 45 mečeva zabio 24 gola uz deset asistencija iz Harryja Kanea ponovo je bio glavna uzdanica Tottenhama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.