Golman Borca

Ćetković: Svaki poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine prihvatam punog srca

Haris Zilić

Mladi golman Borca, Nikola Ćetković, dobio je poziv selektora Ivayla Peteva za akcije u Ligi nacija.

Međutim, javnost je odmah uočila da Ćetković na svom profilu ima opis "golman reprezentacije Srbije", što je izazvalo gomilu reakcija.

Kontaktirali smo mladog i odličnog golmana Borca koji je bio otvoren za razgovor i izjavu čim je vidio poruku i objasnio nam o čemu je riječ.

"Facebook profil ne koristim često, a istina ta je objava bila dok sam još nosio dres pioiniske selekcije Srbije (op.a. 2016. godine) i ostalo je tu, jer nisam aktivan na FB toliko, međutim sklonio sam da se ne protumači pogrešno", rekao je Ćetković i dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igram od Septembra 2017. i nisam propustio niti jedno okupljanje u svakoj selekciji. Svaki poziv prihvatam punog srca i to pokažem na terenu. Bio sam kapiten selekcije U19 skoro dvije godine, branio sam za U21 selekciju, prije toga i za U17 i sada mi je velika čast što sam dio seniorske reprezentacije. Mogu dodati i da sam branio za reprezentaciju BiH protiv Srbije, bio sam i kapiten Zmajeva u toj utakmici. Čist sam i to je sve što mogu reći."

Ovome dodajmo da je Nikola Ćetković dobio poziv kao treći golman umjesto Vladana Kovačevića koji nije odgovarao na selektorove pozive.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.