Dobio Petevov poziv, već je branio za BiH, ali za sebe kaže da je golman Srbije

Geografija mu nije jača strana

Dobio Petevov poziv, već je branio za BiH, ali za sebe kaže da je golman Srbije

E. Ganibegović

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 4. do 14. juna očekuju četiri utakmice u Ligi nacija. 

Selektor Ivaylo Petev jučer se susreo s prvim problemom, a radi se o tome da se golman Rakowa Vladan Kovačević nije odazvao na njegov poziv odnosno nije stigao na okupljanje u Zenicu. 

Danas je, naknadno, poziv stigao u ruke mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine i golmana Borca, Nikole Ćetkovića. 

On je već imao priliku da brani za naš nacionalni tim, a debitovao je u decembru 2021. godine kada je reprezentacija sastavljena od igrača iz Premijer lige BiH odigrala prijateljski meč u Los Angelesu protiv SAD i izgubila 1:0.

"Velika čast mi je bila odigrati prvu utakmicu u mojoj karijeri za A tim reprezentacije BiH. Zadovoljstvo mi je bilo igrati sa ovim momcima i provesti nekoliko nezaboravnih trenutaka u Los Angelesu", napisao je tada Ćetković na Instagramu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CXqCyGZLX4y/[/instagram]

Oglasi

Ipak, ono što para oči jeste njegov opis na Facebook profilu, gdje za sebe kaže da je golman reprezentacije Srbije.

Opis nije dostupan.

Nastupio je za pionirsku reprezentaciju Srbije, ali od U17 uzrasta reprezentativac je Bosne i Hercegovine i za mlađe selekcije naše zemlje upisao je do sada ukupno 24 nastupa uz jedan pomenuti u A timu, pa je zaista nejasno zašto se još uvijek "nije sjetio" promijeniti svoje predstavljanje na Facebooku. Posebno je zabrinjavajuća činjenica da je Petev ostao bez jednog golmana zbog toga što on možda čeka poziv druge reprezentacije a onda pozvao drugog koji sebe već vidi kao golmana susjedne države.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Za pohvalu, stigao je Ćetković staviti naslovnu fotografiju u dresu Bosne i Hercegovine.

Igrača smo kontaktirali za pojašnjenje ove greške, no do objave ovog teksta na naše upite nije odgovarao. 

Promo

Top Komentari

rasuloo
Nikola, yebemo ti sve
20 0
BiH1510
Ocito mu je vrijedniji taj jedan nastup za pjetlice Srbije nego dvocifren broj u BiH
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi