Diego Costa o svom nekadašnjem saigraču

"Sramežljivi Kante je pod tušem bježao od mene, pa on se čak i kupa u gaćicama"

Edmir Škorić

Iskusni napadač Diego Costa ispričao je za jedan Youtube kanal anegdotu sa veznjakom Chelseaja N'Golom Kanteom od prije nekoliko godina.

Diego je trenutno bez tima, a bivši španski reprezentativac u Madridu čeka na novi angažman U međuvremenu, tokom ove pauze u karijeri, Costa je dao iskren intervju za Youtube kanal Pilhado u kojem se dotakao i bivšeg saigrača iz Chelseaja.

Dvojac je zajedno proveo sezonu i po na Stamford Bridgeu nakon Kanteovog dolaska iz Leicestera 2016. godine, a prije nego što se Costa vratio u Atletico Madrid u januaru 2018. godine.

Costa slovi za kontroverznog, agresivnog i pomalo ludog tipa, dok je Kante potpuna suprotnost jer je miran, povučen, skroman... Unatoč tome, njih dvojica su imali fantastičan odnos.

Priznao je Costa da je znao otići potpuno gol na tuširanje sa namjerom da zagrli sramežljivog Francuza.

"Jednom sam pokušao zagrliti Kantea u šali. On je stvarno jako sramežljiv. Gol bih otišao pod tuš, prišao Kanteu i rekao mu: 'Zagrli me!', a on bi se sav sramežljiv odmakao i govorio mi: 'Ne, ne, Diego ne'", ispričao je kroz smijeh bivši napadač Atletica i Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On (Kante) čak ni ne skida donje rublje dok se tušira", dodao je Costa.

Diego je postigao 52 gola u Premier ligi u 89 nastupa za Chelsea u razdoblju od 2014. do 2017., te je s Plavcima osvojio dva naslova. Ipak, puno više je u dresu Chelseaja ostvario sjajni Kante, jedan od najboljih igrača na poziciji veznog. Osim toga, Kante je osvajao Premier ligu i sa Leicesterom i sa Chelseajem, a sa Francuskom je bio evropski prvak, a može da se pohvali i titulom u Ligi prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.