Ide u Juventus

Novi klub Pogbu čeka raširenih ruku: Pripremili su mu nestvarne uslove i broj 10!

Eldar Ganibegović

Paul Pogba završio je avanturu u Manchester Unitedu i ovog ljeta će promijeniti klub, a najveći favorit za njegov potpis je Juventus.

Šanse da se Pogba vrati u "Staru damu" rastu i on bi ovih dana trebala potpisati novi ugovor.

Prema riječima novinara Nicola Schira, veznjak bi primao platu od psam miliona eura godišnje, a ne sedam i po kako se prvobitno pričalo, čemu bi se pridodao bonus od još dva miliona eura.

Istovremeno, Juventus priprema dres s brojem 10 za Paula Pogbu, koji je do ove sezone nosio Argentinac Paulo Dybala. U svom prvom mandatu u Torinu, Pogba je nosio šesticu.

Paradoksalno, Manchester United će fudbaleru isplatiti malo bogatstvo čak i kada ga službeno izgubi. U pitanju je bonus za vjernost i koštat će Britance 3,78 miliona funti, navodi Daily Mail .

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači su bili izuzetno ljuti kada su čuli za ovu klauzulu koju smatraju ponižavajućom i za klub i za njih.

Dakle, cijela investicija Manchester Uniteda u Paula Pogbu je nevjerovatna: 218,93 miliona funti, tijekom šest sezona.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.