Od otpisanog čovjeka do potpisa života
Foto - EPA

Christian Eriksen bi mogao na Old Trafford

Od otpisanog čovjeka do potpisa života

Midhat Šljivak

Danski fudbaler Christian Eriksen (30) karijeru bi mogao nastaviti u redovima Manchester Uniteda.

Sjajni 30-godišnji fudbaler doživio je srčani udar prije godinu dana. Ljekari su mu spasili život i smatralo se kako on više neće igrati fudbal.

Međutim, Eriksen je samo nekoliko mjeseci kasnije počeo s treninzima. Iz Intera je morao otići jer u Seriji A nije dozvoljen nastup s defibrilatorom koji mu je ugrađen u srce, da bi se potom skrasio u engleskom Brentfordu.

Ponovo je sjajni Danac zaigrao fudbal. Vodit će svoju selekciju i na Svjetskom prvenstvu, a tamo bi mogao zaigrati kao član Manchester Uniteda.

Crveni đavoli s Old Trafforda zainteresovani su za dovođenje 30-godišnjeg veznjaka. Novi menadžer Erik ten Hag fasciniran je Eriksenovom željom za fudbalom i želi ga vidjeti u svom timu.

Tako bi Eriksen godinu dana nakon srčanog udara mogao napraviti veliki potpis, možda i najveći u karijeri, iako je ranije igrao za Ajax, Tottenham i Inter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Christian Eriksen je prethodne sezone odigrao 11 utakmica za Brentford i postigao je jedan gol. Ovaj tim ga također želi za držati, ali finansijski su mnogo slabiji od Uniteda i to će im teško poći za rukom.

Pored Brentforda i Manchester Uniteda interes za danskog fudbalera pokazuje još i ekipa Evertona.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi