Najteži rival

Lomio ga je više nego Messi: Sergio Ramos izabrao svoju noćnu moru, kaže da mu nije mogao ništa

Admin Čaušević

Ljubiteljima fudbala je itekako poznat duel Lionela Messija i Sergija Ramosa koji su nekada bili simboli Barcelone i Reala, a sada su saigrači u PSG-u.

Ljubiteljima fudbala je itekako poznat duel Lionela Messija i Sergija Ramosa koji su nekada bili simboli Barcelone i Reala, a sada su saigrači u PSG-u.

S obzirom šta su sve prošli dok su igrali čuvene okršaje na Nou Campu ili Bernabeuu vidjeti Ramosa i Messija u istom timu je itekako čudno.

Ipak, kako se radi o vrhunskim fudblerima i velikim profesionalcima sve ratne sjekire su zakopane i ostavljene u prošlosti te među njima nema problema.

U brojnim El Clasicima Messi je mali milion puta uspjevao nadmudriti Ramosa i tjerati ga na prekršaje, međutim postoji fudbaleri koji je legendarnom Špancu zadao mnogo veće probleme.

O njemu je Ramos govorio još prije nekoliko godina. Riječ je o Ronaldinhu Gauchu, čuvenom Brazilcu kojeg španski defanzivac očigledno ne pamti po lijepom.

I dok je igrao za Barcelonu, a zatim i za Milan Ronaldinho bi u svakom meču po nekoliko puta "lomio kičmu" Ramosu.

"Ronaldinho je bio nezaustavljiv kad je bio na svom najboljem nivou, i kao napadač i kao organizator igre", rekao je Španac svojevremeno.

Da je zaista tako potvrđuje i video koji je počeo kružiti društvenim mrežama kada je Ronaldinho u dresu Milana na centru ponizio Ramosa.

Ramos je krenuo na Ronaldinha, ali se Brazilac odlično zagradio, zatim mu probacio loptu kroz noge i ostavio ga da leži na terenu dok je nastavio akciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldinha je sigurno jedan od najboljih u historiji, ali dojam je da je mogao biti ubjedljivo najbolji ikad da je živio profesionalnije kao što je to recimo slučaj sa Messijem ili Cristianom Ronaldom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.