Gol koji je najveća misterija u fudbalu: Ronaldinho nakon 20 godina prekinuo šutnju i sve priznao

Da li je imao namjeru dati takav gol?

Gol koji je najveća misterija u fudbalu: Ronaldinho nakon 20 godina prekinuo šutnju i sve priznao

E. Čaušević

Ronaldinho je za mnoge jedan od najboljih igrača koji su igrali na početku ovog stoljeća, te je tokom svoje karijere uspio da osvoji s klubovima i reprezentacijom skoro sve što je mogao.

Ronaldinho je najbolje dane svoje karijere proveo u Barceloni za koju je igrao pet godina, te je vratio ovaj klub u sami vrh svjetskog fudbala. Osvojio je sve što je mogao s klubovima, ali i sa reprezentacijom Brazila.

Fudbalskoj javnosti Ronaldinho se najbolje predstavio na Svjetskom prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji kada je Brazil uspio da dođe do titule prvaka svijeta.

Ronaldinho je uz Ronalda i Rivalda bio najvažnija karika na ovom Mundijalu, a i 20 godina kasnije još uvijek se priča o čuvenom golu kojeg je postigao u četvrtfinalu protiv Engleske.

Englezi su vodili sa 1:0 u ovoj utakmici golom Michaela Owena, ali je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Rivaldo uspio da zabije pogodak za 1:1.

Međutim, detalj koji je obilježio meč desio se u 50. minuti. Brazil je dobio slobodan udarac na desnoj strani i kada su svi očekivali da će Ronaldinho centirati iz te pozicije on je šokirao Davida Seamana i cijeli svijet jer je zabio fantastičan pogodak za 2:1 koji je odlučio putnika u polufinale.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Već 20 godina špekuliše se da li je Ronaldinho imao namjeru da iz ove pozicije zaista zabije gol ili je htio da centira, a tu tajnu konačno je riješio ovaj legendarni fudbaler.

"Ne, nisam to uradio s namjerom. Ipak, mi smo gledali snimke golmana Engleske i vidjeli smo da voli da stoji malo ispred svog gola i znali smo da to moramo da iskoristimo. Bio sam dovoljno sretan da je lopta ušla u gol. Taj gol je toliko obilježio taj Mundijal jer i 20 godina kasnije pričamo o tome. Nisam imao namjeru da zabijem gol iz te pozicije na takav način, ali sretan sam što se to na kraju desilo", rekao je Ronaldinho.

Top Komentari

MKB10F16
Zbog ove rijesene misterije pocecu da jedem kutljačom
4 0
Mostarac94
Igracina kakva ce se rijeko kad ponovit al je propo ko muda kroz gace
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi