Ronaldinho izabrao najbolji napad današnjice, mnogi su iznenađeni izborom

Legendarni Brazilac

Ronaldinho izabrao najbolji napad današnjice, mnogi su iznenađeni izborom

Admin Čaušević

Ronaldinho se smatra jednim od najboljih igrača u historiji fudbala. 

Legendarni Brazilac je između ostalih osvojio titule u Španiji i Italiji, ima i Ligu prvaka, te Svjetsko prvenstvo s Brazilom.

Tokom karijere je igrao za niz vrhunskih klubova kao što su Barcelona, PSG i Milan, dok nije imao priliku da zaigra u Premiershipu.

Čuveni fudbaler s dosta pažnje prati dešavanja u Premiershipu, a upravo je napad Liverpoola izabrao kao onaj koji mu se najviše sviđa.

"Teško je izabrati, i mislim da svaki klub ima neke velike igrače koje volim gledati, ali napadači Liverpoola su igrači koje najviše volim gledati", kazao je Ronaldinho.

Liverpool je prošle sezone u svim takmičenjima postigao 145 golova. Salah je bio najefikasniji sa 31 golom, Mane je dodao 23, a Jota 21, a Firmino 11.

Redsi su prošlu sezonu završili sa dva trofeja, ali ne i ona najvažnija. U Premiershipu je bio bolji Manchester City, a u finalu Lige prvaka Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, upitno je da li će ovaj napad i dalje ostati na okupu pošto je Sadio Mane sve bliže prelasku u Bayernu. 

Manea bi na Anfield Roadu trebao zamijeniti Benficin Darwin Nunez za kojeg je Juergen Klopp spreman izdvojiti 100 miliona eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi