Dva kola prije kraja

Blizu smo velike senzacije u Ligi nacija

Haris Zilić

Blizu smo velikog iznenađenja u fudbalskoj Ligi nacija u tekućoj sezoni.

Nakon četiri kola u grupi 3 Lige C lider je selekcija Kazahstana sa deset bodova, četiri više od drugopalsirane Slovačke.

Do kraja su ostala dva kola, a Kazahstan osim što ima četiri boda više od Slovačke, ima i bolji međusobni duel jer su dva puta u junu savladali Slovačku.

U četvrtom kolu Slovake su savladlai sa 2:1, a u prvom sa 0:1.

Reprezentacija koja je bila u posljednjem šeširu, pokazala je ogroman napredak posljednjih godina.

Prvim mjestom u grupi osigurali bi plasman u Ligu B u narednoj sezoni Lige nacija, a pored toga osigurali bi baraž za EURO 2024. godine bez obzira kako završe u kvalifikacijama koje počinju u martu 2023. godine.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kazahstanci najveće slavlje u fudbalskoj historiji mogu početi već naredno kolo kada će 22. septembra dočekati selekciju Bjelorusije.

Za potvrdu prvog mjesta dovoljna su im još tri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.