"Nogomet u Kazahstanu je poput prostitutke"

MMA borac razočaran

"Nogomet u Kazahstanu je poput prostitutke"

Edmir Škorić

MMA borac iz Kazahstana Kuat Khamitov je blago rečeno razočaran zbog onoga što je sinoć doživjela nogometna reprezentacija njegove zemlje.

Kazahstance je Francuska ponizila pobjedom od 8:0 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Kazahstanci su deklasirali, a Tricolori su se visokom pobjedom "počastili" direktnim plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Katar 2022. godine.

33-godišnji kazahstanski MMA borac Kuat Khamitov oštro je kritikovao nogometnu reprezentaciju Kazahstana, pa je na Instagramu uz fotografiju Kyliana Mbappea, koji je dao čak četiri gola, napisao:

"Nogomet u Kazahstanu je poput prostitutke od koje nema nikakve koristi, ali za to se i dalje plaća... Stari su na svim ključnim pozicijama i vrijeme je da se mladi probude i da naprave nešto korisno", poručio je MMA borac.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kazahstanci su bili zajedno s BiH u grupi, ali obje selekcije su bile neuspješne. Naš tim je jučer poražen od Finske u Zenici s 3:1 i tako ostao bez bilo kakve šanse da se nađe u baražu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CWPNYoUqltP/?utm_source=ig_embed&ig_rid=f4cf05d2-ad73-48ac-83de-b9f21b93a4da[/instagram]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi