Selektor Kazahstana je bio ljut na press konferenciji, spominjao je reprezentaciju BiH i psihologe

Nije krio nezadovoljstvo

Selektor Kazahstana je bio ljut na press konferenciji, spominjao je reprezentaciju BiH i psihologe

Haris Zilić

BiH je sa 0:2 savladala Kazahstan u kvalifikacijama za SP 2022. godine.

Nakon susreta bilo je "vruće" na press konferenciji Kazahstana gdje je selektor Talgat Baysufinov bio veoma ljut, a bilo je i škakljivih pitanja novinara.

"Nismo zadovoljni, pogotovo nisam zadovoljan igrom po strani. Bosna i Hercegovina nam je stvorila prilike sa desnog beka i tu smo imali ozbiljnih problema. Razgovarat ću sa momcima i napraviti analizu utakmice", rekao je selektor Kazahstana zatim dodao:

"Šteta za nekim šansama, jer nam je Bosna i Hercegovina ostavljala prostora da organizujemo dobre napade."

Jedno od pitanja je bilo da li je reprezentaciji možda potreban psiholog?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Zbog čega? Psiholog ne pravi taktiku, ne govori igračima kako da trče, igraju na terenu. To nas vrijeđate? Bosna i Hercegovina je ozbiljna reprezentacija, ali rekao sam momcima da se ne plaše, da ne igraju u strahu. Razgovarat ćemo i vidjeti u čemu je bio problem", rekao je ljutitim tonom Baysufinov, a na pitanje šta je cilj Kazahstana do kraja kvalifikacija?

"Cilj je da svaku utkamicu odigramo što bolje možemo. Mi nemamo kvalitet da budemo prvi, ali nismo tu da se predajemo."

Top Komentari

Probisvjet
Mozda bi igrali bolje da ste samo dvojici dali vize.
7 1
Pajkan
Karma is bitch
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi