Sve je dogovoreno

Darwin Nunez potpisao za Liverpool! · Zvanično

Edmir Škorić

Engleski viceprvak Liverpool kompletirao je dolazak Darwina Nuneza iz Benfice, s tim da ostaje još da igrač uspješno dobije radnu dozvolu.

Urugvajski napadač potpisao je dugoročni ugovor s Redsima nakon što je finalizirao osobne uslove i završio danas ljekarski pregled u AXA trening centru.

Nunez stiže na Anfield nakon dvije sezone u Portugalu s Benficom, gdje je postigao 48 golova u 85 nastupa u svim natjecanjima.

Ovaj 22-godišnjak je također ostvario 11 seniorskih nastupa za Urugvaj do danas.

"Zaista sam sretan i oduševljen što sam ovdje u Liverpoolu. To je ogroman klub", rekao je Nunez za Liverpoolfc.com u svom prvom intervjuu.

"Želio bih se zahvaliti svom partneru i roditeljima i sinu koji mi je veliki ponos. Oni su mi bili jako važni u fazama u mojoj karijeri. Zaista sam sada baš ponosan na njih. Zadovoljstvo je biti ovdje u Liverpoolu i jako sam sretan što sam postao dio velikog kluba", dodao je bivši igrač Benfice, Almerije i Penarola, u kojem je ponikao.

"Igrao sam protiv Liverpoola i gledao sam ih u puno utakmica u Ligi prvaka, i to je moj stil igre. Ovdje su neki sjajni igrači i mislim da će to odgovarati mom stilu igre. Kao što sam rekao, gledao sam dosta utakmica i to je jako veliki klub i nadam se da ću moći dati najbolje od sebe kako bih pomogao timu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nunez će nositi broj 27 na dresu Liverpoola i postaje treći Urugvajac koji je potpisao za klub, nakon Luisa Suareza i Sebastiana Coatesa.

Istakao je da mu je najveća želja da osvaja trofeje i titule sa Liverpoolom. Podsjetimo da će Redsi platiti 80 miliona eura odštete uz potencijalnih 20 miliona bonusa, pa se transfer od 100-ak miliona eura na kraju smatra rekordnim za klub s Anfielda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.