Pogazio vlastitu riječ: Klopp je ostvario transfer zbog kojeg je govorio da će dati otkaz

Stigla je i i zvanična potvrda

Pogazio vlastitu riječ: Klopp je ostvario transfer zbog kojeg je govorio da će dati otkaz · Zvanično

Admin Čaušević

Benfica je ozviničila najveći transfer u historiji Liverpoola.

U ranim jutarnjim satima ponedjeljka Benfica je saopštila da je prodala Darwina Nuneza Liverpoolu za ukupnu cifru od 100 miliona eura.

Redsi će portuglaskom velikanu platiti 75 miliona eura fiksnog iznosa, dok se ostatak odnosi na bonuse pa je tako s klub s Anfield Roada dobio najskuplje pojačanje u svojoj historiji.

Nunez će danas obaviti ljekarske preglede, zatim potpisati dugogodišnji ugovor. Među Redsima bi trebao ostati do 2028. godine.

Nakon ovog transfera društvenim mrežamna je odmah počela kružiti izjava Juergena Kloppa iz 2016. godine kada je komentarisao transfer Paula Pogbe u Manchester United.

Klopp je tada rekao da više neće biti u fudbalu kada se igrači budu plaćali po 100 miliona. Sada je i on počeo slijediti taj trend.

"Ako dovedete igrača za 100 miliona i on se povrijedi, onda sve odlazi kroz dimnjak. Na dan kad to postane fudbal ja više neću biti na poslu, jer poenta je igranje zajedno"

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Radit ću to drugačije ako bude mogao trošiti novac. Uvijek želite da imate najbolje igrače, ali neophodno je graditi grupu da budete uspješni", rekao je Klopp prije šest godina.

U međuvremenu Klopp jeste izgradio jedan od najboljih svjetskih timova, međutim isto tako je počeo i trošiti ogroman novac kao i njegovi najveći rivali.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...vidio covjek da se ne moze drugacije,nije on kriv sto danas ni panja ne mozes kupiti ispod 50 miliona.
3 8
Arnel925
38 Utakmica - 32 Gola, prosle sezone.. Sta reci. Zestoko pojacanje. Ovo bi mogao biti novi Torres za Liverpool.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi