Bayern poslao i treću ponudu za Manea, vjeruje se da će Liverpool konačno prihvatiti

Transfer sve bliže

Bayern poslao i treću ponudu za Manea, vjeruje se da će Liverpool konačno prihvatiti

Edmir Škorić

Senegalski reprezentativac Sadio Mane će gotovo sigurno od naredne sezone igrati u Bayernu.

Mane je Liverpoolu nakon finala Lige prvaka i poraza od Real Madrida jasno poručio da namjerava da ide, iako ima još godinu dana ugovora. Na kraju, klub je spreman da ga proda, a za sada se vode naporni pregovori s Bayernom, koji je sve dogovorio s igračem i samo čeka da Liverpool kaže 'da'.

Liverpool je ipak prve dvije ponude odbio, sada je jako blizu dogovora. Redsi su tražili 50 miliona eura, no sada su popustili s tim zahtjevom i inzistiraju na 41 milion eura. Bayern je davao 30 miliona eura, ali je njemački prvak u trećoj ponudi spremio 35 miliona uz dodatnih pet miliona eura u obliku bonusa.

Čini se da se dva kluba polako primiču konačnom dogovoru. Svjesni su i jedni i drugi da je to najbolje za sve i ubrzo bismo trebali imati postignut dogovor o jednom od najinteresantnijih i najzvučnijih transfera ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mane je uz Mohameda Salaha bio ključan igrač Liverpoola, ali na Anfieldu su bili svjesni da će prije ili kasnije morati da se odreknu jednog od dvojice sjajnih krilnih igrača, ali ionako su ranije uspjeli dovesti sjajnog Luisa Diaza, a još je došao ovog ljeta i talentovani Urugvajac Darwin Nunez, pa će se Maneov odlazak lakše preboliti.

Senegalac je u Liverpool došao 2016. iz Southamptona, prethodno igrao za Metz i Salzburg. U minuloj sezoni je dao 21 pogodak na 47 mečeva, od čega je 16 golova postigao u Premiershipu, a pet u Ligi prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovi iz Bayerna su prave saljivdzije,cuj 35 miliona za najboljeg igraca Afrike i jednog od najboljih svjetskih igraca...pa za te pare ni Penalda ne bi mogli dobiti...
2 5
user1653751078
Covek ima 30 godina i tih para se mnogo jer za tih para mogu da nadju mladog igraca za narednih 15 godina
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti