Mane ne prestaje da oduševljava javnost

Dok druge zvijezde uživaju na jahtama on se vratio kući i igra fudbal u blatu u svom selu

Endin Čaušević

Mnogi fudbaleri tokom ljetnog odmora odluče da posjete neku egzotičnu destinaciji i uživaju na moru, ali ima i onih koji žele samo da se vrate kući.

Među takvim igračima je Sadio Mane koji svaku priliku koristi da se vrati u Senegal kako bi što više vremena proveo sa svojom porodicom i prijateljima.

Mane tokom odmora uvijek želi da barem na neki način pomogne svom narodu, a tako je bilo i ovaj put. Naime, on je odigrao humanitarni meč u mjestu u kojem je odrastao, te su se tu pojavile mnoge senegalske zvijezde.

Utakmica se igrala jučer u mjestu Bambali na jugu Senegala gdje je Mane odrastao, a tu su još bili fudbaleri poput El Hadji Dioufa, Papissa Cissea, Mbayea Diagnea i Desirea Segbea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mane je odlučio da organizuje ovu utakmicu kako bi skupio novac za svoje selo u kojem je rođen. On već godinama pomaže svom narodu, a posebno građanima u mjestu gdje je odrastao.

Donirao je skoro milion funti za izgradnju bolnice u Bambaliju, ali i izgradnju nove škole. Mane nastavlja da pomaže koliko god može i sigurno da je najbolji mogući primjer kako se jedan fudbaler treba ponašati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.