Darwin Nunez potpisao za Liverpool!

Sve je dogovoreno

Darwin Nunez potpisao za Liverpool! · Zvanično

Edmir Škorić

Engleski viceprvak Liverpool kompletirao je dolazak Darwina Nuneza iz Benfice, s tim da ostaje još da igrač uspješno dobije radnu dozvolu.

Urugvajski napadač potpisao je dugoročni ugovor s Redsima nakon što je finalizirao osobne uslove i završio danas ljekarski pregled u AXA trening centru.

Nunez stiže na Anfield nakon dvije sezone u Portugalu s Benficom, gdje je postigao 48 golova u 85 nastupa u svim natjecanjima.

Ovaj 22-godišnjak je također ostvario 11 seniorskih nastupa za Urugvaj do danas.

"Zaista sam sretan i oduševljen što sam ovdje u Liverpoolu. To je ogroman klub", rekao je Nunez za Liverpoolfc.com u svom prvom intervjuu.

"Želio bih se zahvaliti svom partneru i roditeljima i sinu koji mi je veliki ponos. Oni su mi bili jako važni u fazama u mojoj karijeri. Zaista sam sada baš ponosan na njih. Zadovoljstvo je biti ovdje u Liverpoolu i jako sam sretan što sam postao dio velikog kluba", dodao je bivši igrač Benfice, Almerije i Penarola, u kojem je ponikao.

"Igrao sam protiv Liverpoola i gledao sam ih u puno utakmica u Ligi prvaka, i to je moj stil igre. Ovdje su neki sjajni igrači i mislim da će to odgovarati mom stilu igre. Kao što sam rekao, gledao sam dosta utakmica i to je jako veliki klub i nadam se da ću moći dati najbolje od sebe kako bih pomogao timu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nunez će nositi broj 27 na dresu Liverpoola i postaje treći Urugvajac koji je potpisao za klub, nakon Luisa Suareza i Sebastiana Coatesa.

Istakao je da mu je najveća želja da osvaja trofeje i titule sa Liverpoolom. Podsjetimo da će Redsi platiti 80 miliona eura odštete uz potencijalnih 20 miliona bonusa, pa se transfer od 100-ak miliona eura na kraju smatra rekordnim za klub s Anfielda.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...podsjeca me igrom na Fernanda Torresa,komoletan napadac,nema sumnje da ce biti veliko pojacanje...napad Liverpoola ce biti jos ubojitiji sa ovakvim strijelcem u spicu,pored Salaha,Diaza,Manea,Jote...
1 5
user1653751078
Ko sme da se kladi da ova neznalica nece dostici ni 10 golova u sledecoj sezoni Premijer lige? Pa ovo je veci kriminal od onog Zoaa Feliksa... Sramno na sta je fudbal spao.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi