Želi ga Arsenal

Zvijezda pristala, ali nešto se pita i klub: 50 miliona eura za igrača Manchester Cityja

Eldar Ganibegović

Arsenal je zainteresovan da ovog ljeta u svoje redove dovede Gabriela Jesusa. 

Topnici su za sada jedini klub koji je poslao formalnu ponudu za Brazilca, a ona iznosi 50 miliona eura.

Kako prenose engleski mediji, Jesus nema ništa protiv da pređe na Emirates, a njegovi agenti također vrše pritisak na čelnike Manchester Cityja da prihvate ovu ponudu i puste ga u London.

On bi bio najskuplje pojačanje ovog ljeta za Arsenal i neko oko koga bi Mikel Arteta gradio igru svog tima u narednoj sezoni.

Ideja Gabriela Jesusa bila je dati prednost timovima koji će igrati u Ligi prvaka naredne sezone. Atleticoc Madrid i Juventus su pokazali interes. No, nije bilo ponude slične Arsenalovoj. 

Jedinu formalnu ponudu dao je upravo Arsenal, a i sam menadžer kluba Mikel Arteta insistirao je na potpisu brazilskog ofanzivca. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gabriel Jesus je već dao pozitivan signal za transfer na Emirates. Igrač sada pokušava natjerati Manchester City i menadžera Pepa Guardiolu da pristanu na njegov transfer u toku ljetnog prijelaznog roka. 

Brazilac ima ugovor sa Cityjem do juna 2024. godine. Prošle sezone upisao je 41 nastup, uz 13 postignutih golova i 11 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.