Nije imao izbora

Nevjerovatno koliko je moćan Perez: Zidane konačno otkrio kako je završio s brojem 5 na leđima!

Admin Čaušević

Zinedine Zidane je član Real Madrida bio od 2001. do 2006. godine kada je i završio karijeru. 

U tada rekordnom transferu vrijednom 77 milion eura Zidane je iz Juventusa prešao u Real Madrid gdje je igrao s brojem 5 na leđima.

Duže od dvije decenije nakon dolaska u Real u razgovoru za L'Equipe povodom svog 50. rođendana legendarni Francuz je otkrio tajnu o famoznoj petici na svom broju.

I tada je predsjednik Reala bio Florentino Perez. Poznato je da je ovaj fudbalski moćnik jako autoritativan što je na svojoj kože osjetio i Zizou.

"Kada sam potpisao Florentino mi je rekao: 'U mojoj ekipi se nose brojevi od 1 do 11. Nema ni brojeva 35 ni 45 na leđima. Samo je slobodan broj 5.. Odgovorio sam mu: 'Nema problema, odmah ću ga uzeti.' Ta petica mi je dala mnogo", kazao je Zidane.

"Pet godina u Juventusu, pet godina u Realu. Nevjerovatne stvari me vežu za broj 5. Pet puta sam s Realom učestvovao kao pobjednik Lige prvaka. Jednom kao igrač, jednom kao pomoćnik Carlu Ancelottiju, a tri puta kao trener.."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nekako se sve to dešava i u mom životu. Kada odemo u hotel, ako završim na petom spratu, sigurno ćemo pobijediti utakmicu. Zaista ima posebnih stvari s brojem 5."

Međutim, kako su se stvari u međuvremenu promijenile izgleda da je i Perez malo omekšao pa je sve više igrača Reala koji igraju s brojevima većim od 11. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.