Transfer na pomolu: Bale već trenira sa svojim novim klubom

Viđen na treningu

Transfer na pomolu: Bale već trenira sa svojim novim klubom

E. Ganibegović

Gareth Bale ovog ljeta napušta Real Madrid i kao slobodan igrač moći će potpisati za novi klub.

S jedne strane, u Real Madridu niko neće plakati za 32-godišnjakom. Njegov doprinos igri momčadi, posebno u prošloj sezoni, bio je iluzoran, pa su svi čekali da mu istekne ugovor i ode iz kluba. S druge strane, oni pravi navijači Real Madrida cijene ono što je učinio za Los Blancose od transfera 2013. godine.

U kontekstu Velšaninove budućnosti do sada su se spominjala imena barem nekoliko klubova u koje bi mogao otići. Posljednje informacije britanskih medija kažu da se ime novog kluba već nazire.

Daily Mail izvještava da je 32-godišnjak nedavno viđen na treningu za Cardiff Cityja. Bale je trebao doći u velški klub kako bi pregovarao s trenerom Steveom Morrisonom i navodno riješio svoju ulogu u klubu.

Ako dođe do takvog transfera, igrač bi morao prihvatiti značajno smanjenje plate. U Real Madridu je primao preko 640.000 eura sedmično.

Cardiff City, s druge strane, nije prvi otočki klub s kojim se Bale povezivao. Sun je objavio da su klubovi kao što su Newcastle, Aston Villa, Tottenham i Nottingham Forest bili zainteresovani za njegovo dovođenje, a spominjali su se i Getafe, Roma i Atletico Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AcMilan_rosoneriBosna
Haj u Milan leao lijevo ti desno i opleti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi