Francuski veznjak

Rabiot zatražio, Juventus prihvatio: Na pomolu sjajan transfer Francuza

Eldar Ganibegović

Francuski veznjak Adrien Rabiot zatražio je odlazak iz Juventusa. 

Kako prenosi Telegraph, igrač je zatražio transfer i ide u Premier ligu. Prema engleskim novinarima, fudbaler bi mogao otići u Chelsea.

Adrien Rabiot je u Juventus prešao iz PSG-a u julu 2019 godine. Do sada je u bojama višestrukog prvaka Italije odigrao 129 utakmica u kojima je postigao šest golova i upisao isto toliko asistencija. Kako se saznaje, avanturi veznjaka s Juventusom možda će doći kraj.

Kako prenosi Telegraph, Adrien Rabiot je rekao čelnicima u svom sadašnjem klubu da namjerava otići ovog ljeta. Nakon pregovora s igračevom majkom, koja je ujedno i njegov agent, Juventus je pristao na igračev zahtjev i spreman ga je prodati za oko 20 miliona eura.

Informaciju Telegrapha potvrđuje i Tuttosport. Prema talijanskim medijima, Thomas Tuchel, trener Chelseaja, jako se trudi da dovede francuskog veznjaka jer je već radio s njim u PSG-u.

Tada je njemački trener nagovarao igrača da produži ugovor, ali je Rabiot na kraju odlučio prijeći u Juventus. Trenutno još nije dostavljena nijedna ponuda za igrača, ali se može pretpostaviti da će uskoro promijeniti sredinu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Chelsea je prošlu sezonu završio na trećem mjestu u engleskoj Premier ligi, što mu garantuje igranje u Ligi prvaka. 

Adrien Rabiot također predstavlja Francusku. Za reprezentaciju je odigrao 29 utakmica i postigao dva gola.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.